Афганистанка е загубила живота си заради мразовития студ покрай планинския път

...
Афганистанка е загубила живота си заради мразовития студ покрай планинския път
Коментари Харесай

Трагедия: Майка бежанка даде чорапите си на децата, загина от студ

Афганистанка е изгубила живота си заради мразовития мраз около планинския път сред Иран и Турция, заяви осведомителна организация Демирорен (DHA), представена от " Марица ".

Жената е открита боса в снега в събота. Тя е  сложила чорапите си на двете си деца, с цел да им се стоплят краката. Децата са открити от селяни в съвсем хипотермично положение, само че са избавени.

Според първите известия, семейството е открито от турската страна на границата, само че по-късни известия потвърдиха, че те към момента са били в Иран, покрай селото Беласур против турската провинция Ван.

Семейството е било застигнато от снежна стихия. Децата на 8 и 9 години са получили тежко измръзване на пръстите.

В изказване, оповестено посредством Туитър, регионалната администрация на провинция Ван сподели, че първичните отчети са били непоследователни и след следствие е открито, че случаят се е случил отвън границите на Турция.

„ Този ​​смущаващ случай не се е случил в рамките на нашата страна, само че в село на име Беласур в Ислямска република Иран покрай границата с Турция, лицата са били предадени на ирански бойци от селяни “, прецизираха от управата.

Най-малко четирима души са изгубили живота си на същата част от границата през последния месец, съгласно известия на локалните медии.

Хиляди афганистанци започнаха да пътуват до Турция през Иран от юли 2021, когато Съединените щати се изтеглиха изцяло, а ислямистката екстремистка група, Талибаните усилиха контрола си над Афганистан. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР